Aamu valkeni todella lämpimänä. Kaikki autojen viat alkavat jo pikku hiljaa huvitamaan. Niiden kanssa osaa elää. Jokaisella on jonkin näköisiä ongelmia.

Erilaisilla porukoilla tehtiin jos jonkinlaisia reittisuunnitelmia. Jokaisella oli pikku hiljaa selvinnyt mihin päin ja missä porukassa matka jatkuu eli seikkailu varsinaisesti alkaa. Me päätimme lähteä yhdessä Lailan ja Jussin, pohjalaisten, kanssa porukassa. Ensin kauppaan, sitten käynti autovuokraamossa ja isossa karavaanariliikkeessä ja menoksi.

Mehän eksyimme toisistamme jo heti kättelyssä. Lähinnä me taa ajeltiin miten sattuu. Las Vegas on meille Prahan kaltainen ylitsepääsemätön kaupunki. No kauppaan päästiin ja ruokavarantoja täydennettiin. Ostettiin kynnysmatto ja grilli hiilineen. Käytiin autovuokraamossa kertomassa viat ja ruinattiin tuolit samaan hintaan. Caravan liikkeestä hankittiin päiväkello, siinä riittää lapsen lapsilla ihmettelemistä, ainakin pienimmillä. Hankittiin myös kartta ja menoksi.

Ensimmäinen kohde oli Hooverin pato. Sinne mennessä auto tutkittiin, ettei ole mitään kuulumatonta mukana. Tie padolle oli mutkainen ja kapea. Uusi komea tie siltoineen on valmistumassa. Oli todella kuuma, lähes 40 astetta. Kaksi viikkoa aikaisemmin oli ollut 46 astetta. Matin mielestä pato oli pieni. Elokuvissa pato oli vaikuttanut paljon suuremmalta. Oli se kuitenkin näkemisen arvoinen paikka. Parkkipaikka ylempänä olivat Laila ja Jussi parkissa. Huidottiin toisillemme ja huudeltiin, mutta huudot eivät kuuluneet.

Matka jatkui läpi erämaan. Oli vain hiekkaa, kallioita ja jokunen puska. Ajelimme Kingmaniin ja sieltä historiallista 66 tietä kohti Seligmania tarkoituksena majoittua johonkin Willamsin tienoille. Ilta alkoi jo olla käsilla ja Seligmanin jälkeen oli Koan leirialue keskellä ei mitään. Ajoimme risteyksen ohi ja Matti oli varma, että Jussi laittoi alueella autoa parkkiin. Tehtiin uukkari ja leiriin ja siellähän matkakumppanit olivat.

Tehtiin ruoka ja syötiin kunnolla, edellisestä kunnon ruokailusta oli jo aikaa.

24.9.

Aamuyöllä herättiin kylmyyteen. Ulkona 12 ja sisällä 14 astetta. Lämmöt oli laitettava päälle. Aamulla herätessä ulkona oli vain 10 astetta. Nyt kello on 7:45, aurinko on jo korkealla ja lämmintä 15 astetta. Tänään toivottavasti saavutetaan Grand Ganyon.