13.10 tiistai

”Sataa, sataa ropisee”, siihen aamuyöllä heräsimme. Eli taas toteutui” mun kesälomallani sataa aina”. Aamu valkeni todella synkkänä ja vettä tuli oikein kunnolla. Pitää ottaa varasuunnitelma käyttöön, mitä ei vielä ollut. Kings Canyonille emme lähde, sinne on luvattu sadetta ja kovaa tuulta. Osa teistä voi olla suljettu.

Suuntaamme kohti itää tietä 58 Bakersfieldin kautta Mojaveen ja Red Rock Canyonille. Välillä tie oli tikkusuoraa ja dipsejä oli matkalla. Välillä oli niin kiharaa, että menosuunta muuttui tulosuunnaksi.

Buttomwillown tienoilla oli hedelmä- ja puuvillaviljelmiä silmänkantamattomiin. Siellä oli todella suuri muuntamo, voimajohtoja risteili sinne sun tänne. Ennen kaupunkiin tuloa oli taas pieniä pumppuja pitkin matkaa. Tien varrella oli kylttejä oil jotain. Joten tulkitsimme, että pumppasivat öljyä. Täällä ei ollut satanut, koska kastelivat peltoja. Paikka on niin tasaista, että tuuli pöllytti hiekkaa ja multaa niin, että näkyvyys hävisi kokonaan. Oli orpo tunne ajaa autolla, kun näkökenttä kokonaan sumeni.

Buttomwillown ja Bakersfieldin välillä jatkui suuret hedelmäviljelmät. On muuten puut istutettu suoriin riveihin.

Vähän Bakersfieldistä itään, itse asiassa taisimme olla vielä kaupungin reunamilla, luovutimme ja menimme Orange Grove RV Parkiin. Tuuli oli nimittäin niin kovaa, että ajaminen kävi työstä. Meillä nyt on aikaa, kun ilmat ovat olleet mitä ovat ja rannikolla oltiin siksi suunniteltua vähemmän aikaa. Tästä suuntaamme muutaman mutkan kautta Death Valleyn. Siellä tapaamme ainakin osan matkalaisista. Meillä on siellä treffit, tulevat ketkä ovat täälläpäin. Eipä ole paljon muita tavattu matkan varrella. yksin on taivalta tehty. Heti alkumatkasta kun pudottiin Jussin ja Lailan kyydistä, ajoivat tosi kovaa. He ovat jo koti Suomessa, olivat vain kolmen viikon reissulla.

Alueelle on tullut isoja linja-automatkailuautoja, joilla on perässä vielä ns. pikkuauto, samoin isoja vaunuyhdistelmiä. Ilmeisesti hekin odottavat tuulen tyyntymistä.

Täällä RV Parkissa on paljon hedelmäpuita. Itse asiassa kaikki paikat on erotettu toisistaan hedelmäpuilla. Harmi, että hedelmät ovat vielä raakoja. Tuuli on kovaa. Auto heiluu välillä kuin kehto. Ilma on ihan harmaa hiekasta ja mullasta. Pölyä on joka paikassa. Aurinko yrittää välillä pilkistää ja lämmintä on reilu 20 astetta. Toivottavasti tuuli tyyntyy aamuksi.

Eilen tankatessa huoltamon mies ei uskonut vesisateeseen. Kahteen vuoteen ei ollut kuulemma satanut. Kaipa hän nyt uskoo.

Ostimme Las Vegasista kankaisen kauppakassin. Yhdessä kaupassa saimme jopa alennusta, kun oli oma kassi mukana. Täällä tämä kaupassa pakkaaminen on aivan älytöntä. Kaksi viinipulloa, molemmat pakataan ruskeaan paperipussiin ja sitten KAHTEEN muovipussiin. Liha pakataan ensin yhteen muovipussiin ja sitten laitetaan muiden tavaroiden kanssa toiseen muovipussiin. Omenapiirakka oli tehty al-foliovuokaan, sitten pakattu todella hyvään kannelliseen muovirasiaan ja vielä erilliseen muovipussiin. Tänään kaupassa pakkaajatyttö ilmeisesti hermostui minuun ja lähti pois, kun kaikki ostokset piti pakata meidän kangaskassiin. Ei enää muovipusseja, eihän meillä matkalaukkuun muuta sovikaan. Saavat perilliset ihmetellä, miksi ihmeessä olemme keränneet muovipusseja ympäri maailmaa.  

Amerikkalaisissa elokuvissa näkee välillä, kun juovat jotain pullosta, joka on ruskeassa paperipussissa. Alkoholiahan siellä on. Pussit ovat todella lujaa tekoa. Montereyn puistonpenkillä laitapuolenkulkijalla oli pullo ruskeassa paperipussissa. Oli todennäköisesti myös juonut siitä, koska nukkui niin autuaasti.

Mitä ihmettä se yksi laitapuolen kulkija teki rantatiellä keskellä korpea kauppakärryjen kanssa? Mihinkähän oli menossa?

Jos amerikkalaisella autoteollisuudella menee huonosti, niin en ihmettele yhtään. Täällä on todella paljon japanilaisia ja eurooppalaisia autoja. Ilmeisesti ovat tajunneet, että polttoainetta ei riitä loputtomiin. Täytyy etsiä pienempikulutuksellisia vaihtoehtoja.

Teidän kommentteihin olen vastannut joko kommentilla tai seuraavassa tekstissä. Kaikki kirjoitusvirheet tekstissä ovat omiani. Illalla silmät sikkurassa ei aina huomaa virheitään. Ymmärrätte kuitenkin asian ja se on tärkein.

Täällä pimeys tulee todella nopeasti. Aina leirialueilla ei ole valoja. Eilen illalla, kun nettiä piti mennä käyttämään pesulaan, lähdin sinne valoisan aikaan. Matkalla ajattelin, että Matti tajuaa varmaan ottaa taskulampun mukaan, kun tulee perässä. Eipä ollut ottanut. Lähti aikaisemmin autolle ja oli vähän saanut hakea tietä. Tuli onneksi minua vastaan taskulampun kanssa. En olisi yksin pimeässä löytänyt autoa. Matin tullessa minua hakemaan oli kuulunut kopsetta ja antilooppihan se kulki tien yli. Jos olisin ollut yksin siinä pimeässä, niin olisi tullut pissit housuun. Eli taskulamppu AINA illalla mukaan.

Tänään matkalla meidän punkkupullo vuoti sängynpäälle. Lakana ja peitot ovat nyt punkussa. Ei haitta, ovat jo kuivuneet. Sehän tuo vain lisäaromia. Aina sattuu ja tapahtuu. Onneksi tietokone oli kauempana, mutta yksi kirja on kyllästetty punkulla.