Las Vegas 22.9.2009

Nyt ollaan täällä suuressa maailmassa, tarkemmin huitsin Nevadassa. Matka oli todella väsyttävä. Matka muuten meni ihan mukavasti: taxi, lentokone, juna, lentokone, juna, lentokone, juna ja linja-auto. Nuo kentät matkalla olivat niin suuria, että junalla siirryttiin paikasta toiseen kävelyn lisäksi. Chicagosta Las Vegasiin lennolla lentoemolla oli niin tekohymy, että ei paremmasta väliä.

Täällä on kaikki suurta. Jenkkisänkyyn sopii hyvin kaksi, mutta molemmilla on omat sängyt. Saippuakin hotellissa on suurempi kuin yleensä. Hotelli Circus Circus on suhteellisen iäkäs ja liian pieni. Kerroksia ei ole kuin 35 ja me olemme kerroksesta 31. Kaiken maailman pelejä täällä on joka paikassa. Onneksi ei olla peliriippuvaisia, eikä osata pelata.

Elimistö on sekaisin aikaerosta. Illalla vähän käveltiin kaupungilla. Kyllä täällä tuhlataan sähköä. Kaupunki ei ainakaan noin nopealla silmäyksellä sävähdyttänyt. Keskelle ei mitään on laitettu turistirysä pystyyn. Ihmisiä oli yllättävän vähän liikenteessä.

Kello on kohta puoli kuusi aamulla, koto Suomessa jo iltapäivä. Hereillä oltu kolmesta ja aamupalaa odotellaan. On se kumma, kun väsyttää, mutta ei osaa nukkua. Tänään saadaan auto ja sitten seikkailu alkaa. Ensimmäiseksi on löydettävä ruokakauppa. Sekin on täällä tietysti niin suuri, että useampi tunti vierähtää ennen kuin välttämättömämmät ostokset on tehty.

Auton saanti oli yhtä odottamista, viimeiset saivat auton vasta viiden seutuun. Meidän matkakoti todella likainen ja käsipesuhanasta ei tule vettä. Verh0t repsottaa, kun reunoista saumat ovat revenneet. Muutenkaan taso ei vastaa sitä, mitä oli kuvissa, videolla ja mitä luvattiin. Yritetään nyt pärjätä.

Kaapit on vielä täytettävä ruualla ja sitten huomenna kohti Grand Ganyonia. Täällä on todella kuuma.