15.10 torstai

Nyt sai yöllä olla kaikki räppänät auki. Kun päivälämpötila oli eilen 40 kieppeillä, niin yöllä oli n 20 kieppeillä. Tuntuu todella kuumalta viileiden päivien ja kylmien öiden jälkeen. Aamulla auringon nousu oli kaunis.

Ensimmäinen etappi oli hiekkadyynit. Oli sinne korkeimmalle dyynille kävelemistä siinä helteessä, mutta kannatti. Sen olivat valloittaneet saksalaiset jo ennen meitä. Dyyniltä alastulo paljain jaloin oli mukavaa. Välillä hiekka oli niin kuumaa, että jalkoja poltti. Hiekka oli pehmeää ja puhdasta. Dyyneillä oli paljon eläinten jälkiä, mutta näimme vain muurahaisia. Dyyneillä tavattiin lisää matkalaisia.

Majoituimme Death Valleyn ”keskustaan” Furnace Creekiin. Kaiken kaikkiaan meitä oli seitsemän suomalaista autokuntaa, Geitelit, Nybergit, Knuutit, Trastit, Sandåsit, Kohoset, Österit ja me. Knuutit ja Trastit reissaavat samalla autolla.

Majoittumisen jälkeen pidimme pienen palaverin päivän ohjelmasta. Osa porukasta lähti kahdella pienellä autolla käymään tämän mantereen matalammassa kohdassa. Badwater Salt Flat on 85.5 m merenpinnan alapuolella. Siellä oli suolainen tie. Oli vähän suolaista vettä ja kiteytynyttä suolaa. Oli aika lohduton näky ja kuuma. Kävimme myös vanhalla kaivoksella, jossa oli tuotettu boraxia. Jenni voisit kertoa, mitä se on? Käytettiin saippuan valmistukseen. Vielä ajelimme pienen näköalareitin. Oli yhteen suuntaan ajettava kapea tie, joka mutkitteli kallioiden välissä. Sitä tietä ei pystynyt ajamaa isolla autolla ja siksi matkaan valittiin pienet 25 jalkaset. Golden Canyon tuli myös nähtyä.

Illan suussa, kun kaikki olivat saaneet ruokailtua, kokoonnuimme nuotiotulille. Siinä kerrottiin vitsejä, keskusteltiin kokemuksista ja hiven suunniteltiin jo matkaa Alaskaan kesällä 2011. Toivottavasti saamme kokea senkin reissun.