10.10 lauantai

Kaupunkipäivä, aamulla reilu 10 astetta, aurinkoa ei näy. Menimme leirialueen bussilla keskustaan. Menimme kaupunki-infoon ja hankimme yhden päivän matkaliput, a’ 11 $/H. Suuntasimme ensimmäiseksi Golden Gate Parkiin. Puisto on hirvittävän iso, emmekä meinanneet löytää pois puistosta. Lenkkeilijä opasti meidät bussipysäkille, jopa palasi takaisin ja huolehti, että pääsimme oikeaan paikkaan. Puistossa oli kauniita puutarhoja, jotka jo lopettivat kukkimistaan. Puistossa on myös Stow Lake, jonka paikasta meillä oli erimielisyyttä. Loihan se siellä kuitenkin.

Seuraava kohde oli Golden Gate. Pitihän siellä käydä kävelemässä. Silta ei ole kuulemma heikkohermoisille, koska se heiluu. Mielestäni se ei heilunut, tärisi vaan, kun autoja meni koko ajan.

Sitten tulimme takaisin keskustaan ja Lombard St:lle katsomaan ”maailman mutkikkainta katua”. Katuun on tehty ajon helpottamiseksi kahdeksan mutkaa, jolloin jyrkkyyskulma saatiin alennettua 18 asteeseen. Katu on erittäin kaunis, koska siinä on paljon kukkaistutuksia. Poliisit olivat ohjaamassa liikennettä, koska lukuisat pikkuautot halusivat ajaa pientä kadunpätkää.

Seuraavaksi suunnistimme Chinatowniin ja siellä katselimme paikallisia hedelmä-, vihannes-, kala- ja lihatoreja. Hygieniasta täällä ei ole paljon tietoa, mutta hengissä nuo ihmiset täälläkin pysyvät.

Union Square oli todella kalliin näköinen ympäristö. Siellä se limusiini meitä odotteli erään kaupan luona!!!!

Nälkäkin jo oli, kun oli n. kuusi tuntia kierrelty. Ruokapaikaksi valitsimme aidon amerikkalaisen hampurilaiskuppilan. Juomaksi otimme mediumit, jotka nekin olivat varmaan litran. Minkähän kokoinen mahtoikaan olla large?  

Vielä vähän kävelyä Market St:llä ja sitten odottelemaan bussia leiripaikkaan. Kyllä kiinalaiset ovat levittäytyneet joka paikkaan ja tuoneet tuotteet tullessaan. Täälläkin kun ostaa jotain, niin tuote on usein valmistettu kiinassa. Miksihän tulen tänne ja ostan täältä kiinasta tuotua tavaraa? Sehän kuuluu ostaa kiinasta.

Kuljimme päivän mittaan muutamalla bussilla, kaapelivaunulla ja ratikalla. Ratikat täällä ovat todella vanhoja. Ilma oli päivällä mukava kaupunkikierrokselle, mutta iltaa myöten alkoi tuulla niin että tuntui luissa ja ytimissä. Nyt kello on kohta kahdeksan ja lämpötila 12 astetta. Aamulla matka jatkuu rantatietä etelään.