28.9 maanantai

Aamulla herättiin kylmyyteen, ulkona n. 5 ja sisällä n. 9 astetta. Autossa on niin huono akku, että piti laittaa generaattori päälle, että voitiin lämmittää. Siitä tultiin huomauttaman, kun ei saa laittaa ”meteliä” ennen klo 7:00.

Suunnistimme ensin Bryse Canyonin kärkeen Rainbow Pointille ja sieltä tullessa poikkesimme kaikilla näköalapaikoilla. Kyllä näkymät olivat sanoin kuvaamattomat. Matkalla oli paljon palanutta metsää. Nähtiin peuroja ja pari kanalintua sipsutteli tien yli. Toinen meinasi jäädä auton alle.

Matka jatkui kohti Cannonvilleä, jossa ajattelimme majoittua Koa-alueelle. Matkalla poikkesimme pienelle kävelylenkille ja kävimme katsomassa luolaa ja vesiputousta. Koan alueella on kaikki palvelut, voimme pestä pyykkiä ja saamme sähköä laitteiden lataamiseen ja toiset tankit tyhjennettyä ja toiset täytettyä. Matka ei ollut pitkä siirtymiseen, mutta seuraavista alueista ei ollut tietoa. Ennen Majoittumista ajelimme Kodachrome Baisiin ja katselimme maisemia sekä kävelimme n. 2,5 km:n lenkin. Mittari näytti + 41 °C. Näimme taas sinisen linnun, muttä tältä puuttui töyhtö, joka oli eilisellä linnulla. Lintu ei ole tikka vaan joku Steller’s Jau.

Pyykit saatiin pestyä ja kuivaksi. Saatiin tieto, että huomenna on luvassa kovaa tuulta ja vuorille jopa lunta. Aamulla kannattaa lähteä aikaisin liikkeelle, että ehtisimme alta pois.